Özgeçmiş
Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu 1972 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Şanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. İstanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da İhlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında İhlas Dergi Grubu’nun Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı işleri ve haber müdürü olarak göreve başladı.
Yerel basın şehir kimliğinin bir parçasıdır
02 Mart 2015 - Cumartesi 11:49

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Yusuf Kürkçüoğlu, yerel basının şehir kimliğinin bir parçası olduğunu söyledi. Bugün yerel basının ulusal basından daha etkili bir yayıncılık yaptığını belirten Yusuf Kürkçüoğlu, yerel basının yayıncılık ve maddi anlamda daha da güçlü olması için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti. 25 yıl gazetecilik yapmış birisi olarak yerel basının sorunlarını iyi bildiğini, milletvekili seçildiği takdirde yerel basının sorunlarına da kafa yoracağını anlatan Kürkçüoğlu, Şanlıurfa’da yarı yarı azalan yerel gazetelerle birlikte mevcut gazetelerin daha profesyonel bir yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

 

“Yerel basın desteklenmeli”

Yerel gazetelerin ekonomik özgürlüğünün önemli olduğunu, Şanlıurfa’daki mevcut gazetelerin ekonomik açıdan istenilen seviyede olmadığını belirten AK Parti Aday Adayı Yusuf Kürkçüoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda yerel gazete açma şartları ağırlaştırılmıştı. Ağırlaşan bu şartların yanında mevcut gazetelerin hayatta kalabilmeleri de düşünülmeli. Bugün matbaa giderleri, maaş, SGK giderleri, kira gibi giderler düşünüldüğünde yerel gazetelerin yükü bir hayli ağır. Gelirlerine baktığınızda arada büyük bir fark olduğunu görüyoruz. Reklam gelirleri çok düşük. Şanlıurfa’daki kurum ve kuruşların, belediyelerin, firmaların yerel gazeteleri desteklemeleri gerek. Şehrin her türlü sorununu gündeme getiren bu gazetelerimizin yaşatılması o şehirde yaşayanların sorumluluğudur” diye konuştu. Kürkçüoğlu, yerel TV ve internet sitelerinin de gazeteler gibi desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.