Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Kürkçüoğlu AK Parti’den aday adayı oldu
23 Aralýk 2014 - Cumartesi 12:11

AK Parti’den MilletvekilliÄŸi aday adaylığını açıklayan Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “AK Parti’nin 12 yıldır süren hizmetlerine benim de katkımın olması için aday oldum” dedi.

Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, AK Parti Åžanlıurfa’dan aday adaylığını açıkladı. Uzun yıllar gazetecilik yapan Ecz. KürkçüoÄŸlu, yaptığı açıklamada, amacının memleketi Åžanlıurfa’ya hizmet etmek olduÄŸunu söyledi. Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “AK Parti’yi kuruluÅŸundan bu yana destekleyen bir üyesi olarak aday adayı olmak üzerime düÅŸen bir vazifedir. 2011 yılında da aday adayı olmuÅŸtum. Seçiliriz veya seçilmeyiz önemli deÄŸil. Önemli olan doÄŸup büyüdüÄŸümüz memleketimize hizmetlerin kesintisiz gelmesidir” dedi.

 

“Hizmet etmek boynumun borcu”

Milletvekili adayı seçilmesi halinde Åžanlıurfa’nın layık olduÄŸu yere gelebilmesi için çalışmaya devam edeceÄŸini ifade eden Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “2015’in Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde AK Parti teÅŸkilatı tarafından aday gösterilip seçilirsem tek gayem memleketimin layık olduÄŸu hizmetlere biran evvel kavuÅŸmasını saÄŸlamak olacaktır. GAP’ın baÅŸkenti olan Åžanlıurfamıza hizmet etmek boynumun borcudur” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Åžanlıurfa’nın sorunlarını bugüne kadar bir gazeteci olarak her platformda dile getirdiÄŸini anlatan KürkçüoÄŸlu, “Memleketimizin her derdini biliyoruz. Bu sorunları çözme konusunda bir fırsatımız olursa ne mutlu bize” dedi.

 

“Åžanlıurfa sevdamız”

Åžanlıurfa’ya hizmetlerin gelebilmesi ve yarım kalan yatırımların biran evvel tamamlanabilmesi için AK Parti iktidarının devam etmesi gerektiÄŸinin altını çizen Ecz. KürkçüoÄŸlu ÅŸunları söyledi: “Åžanlıurfa bizim sevdamız. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Tek gayemiz memleketimize hizmet etmek. Åžanlıurfalı hemÅŸehrilerimin ve tüm vatandaÅŸlarımızın istikrar abidesi AK Parti’yi tekrar destekleyerek 2015 genel seçimlerinde iktidara getireceklerine gönülden inanıyorum. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu’nun gece gündüz demeden çalışmaları milletimizin takdirini kazanıyor. Bu inanç ve azim ile aÅŸamayacağımız hiçbir engel yoktur. Aday adaylığım konusunda Åžanlıurfalı hemÅŸehrilerimin desteklerini ve dualarını bekliyorum”. Yusuf KürkçüoÄŸlu’nun aday adaylığı ile ilgili sitesi www.yusufkurkcuoglu.com da yayında.