Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Yusuf Kürkçüoğlu Yılın En İyileri arasında
02 Þubat 2011 - Pazartesi 02:05

Ä°lkhaber gazetesinin geleneksel olarak yaptığı “Yılın Enleri” çalışmasında Åžanlıurfa halkının ve Sivil Toplum KuruluÅŸları’nın görüÅŸlerine baÅŸvurarak 2010 yılının baÅŸarılı isimleri seçildi. Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu da Yılın En Ä°yileri arasında gösterildi.

Her çalışmaları Åžanlıurfa halkı tarafından yakından takip edilen ve 2010 yılına damgasını vuran isimler ÅŸöyle: AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili E.Cenap Gülpınar, Müfit Yetkin ve Seyit EyüpoÄŸlu, Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Åžanlıurfa Belediye BaÅŸkanı Dr. Ahmet EÅŸref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ä°brahim Halil Mutlu, Åžanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri DurmuÅŸlar, Åžanlıurfaspor Kulüp BaÅŸkanı Habip Arslan, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Åžanlıurfa Milli EÄŸitim Müdürü Hanifi Åžahin, Åžanlıurfa GiriÅŸimci Ä°ÅŸ Kadınları DerneÄŸi BaÅŸkanı Asuman Cevahir Yazmacı, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Eyüp Sabri Ertekin, Hotel El Ruha Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Av. Åževket Küçük, OSM OrtadoÄŸu Hastanesi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dr. Halil Baysal, Åžanlıurfa Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Merkezi BaÅŸhekimi Dr. Mustafa Kemal KürkçüoÄŸlu, Åžanlıurfa EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Opr. Dr. Ahmet Ä°dris Çakır, DSÄ° XV. Bölge Müdürü Sait Umucu, DSÄ° XV. Bölge Müdür Yardımcısı UÄŸur BüyükhatipoÄŸlu, SaÄŸlık Bakanlığı Ä°letiÅŸim Daire BaÅŸkanı Osman Güzelgöz, Tarım Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Dr. Ferhat Åželli, Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Ä°ÅŸadamı Kemal SaraçoÄŸlu, eÄŸitimci Adil Saraç, Siverek Belediye BaÅŸkanı Ali Murat Bucak.

Ä°lkhaber Gazetesi’nde Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu ile ilgili yer alan bölüm ÅŸöyle:

Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu:
Üç dönemdir Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliÄŸine seçilen Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Åžanlıurfa’nın son dönemde yetiÅŸtirdiÄŸi genç yeteneklerden birisi. Uzun yıllar profesyonel gazetecilik yapan Ecz. KürkçüoÄŸlu, gazetemizin de misafir yazarlığını yaptı. “YeÅŸilay Kızılay gibi büyük bir kurum olmalıdır” diyen BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın YeÅŸilay’ın çalışmalarına önem verdiÄŸi bir dönemde bu kurumun yönetiminde yer alan Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu’nun çalışmaları Åžanlıurfalılar tarafından takdirle karşılanıyor. YeÅŸilay gibi kamu yararına kurulmuÅŸ olan Sivil Toplum KuruluÅŸu’nda görev yapan KürkçüoÄŸlu’nun önümüzdeki dönemdeki çalışmaları önem kazanıyor.