Özgeçmiş
Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu 1972 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Şanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. İstanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da İhlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında İhlas Dergi Grubu’nun Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı işleri ve haber müdürü olarak göreve başladı.
AK Parti ile sağlıkta çağ atladık
07 Haziran 2011 - Cuma 01:00

Sağlığa 2002 yılında ayrılan bütçe 3.9 milyar TL iken, 2011 yılında bu rakamın 17 milyar TL’ye ulaştığını belirten AK Parti aday adayı Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu, son 8,5 yılda Sağlıkta Dönüşüm Programı ile önemli bir işlere imza atıldığını söyledi. Sağlık hizmetlerine erişim SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere 3 ayrı kurum üzerinden sağlanıyorken şimdi tüm sağlık kurumlarının tek çatı altında buluştuğunu ifade eden Ecz. Kürkçüoğlu, hastaneler arası ayrımın da kaldırıldığını belirtti.

Yaşanan yenilikler

Kürkçüoğlu, sağlık alanında yaşanan yenilikler ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de 2002 yılında 774 Sağlık Bakanlığı Hastanesi mevcutken toplam 103 bin yatakla hizmet veriliyordu. Bu sayı 2011 Mayıs ayı itibari ile toplam 843 hastane ve 122 bin yatağa çıktı. Hastanelerin birleştirilmesi ve özel sağlık kuruluşlarında sigortalı hastaların hizmet almaya başlaması müracaat sayılarını artırdı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde 2002-2010 arasında müracaat sayısı yaklaşık 2 katına çıkarken bu sayı özellerde 15, üniversitelerde 2,5 kat olarak gerçekleşti. 2002’de 4 bin 560 acil servis personeli, 618 ambulans aracı, 481 müdahale istasyonu varken, şimdi 22 bin acil servis personeli, 2 bin 547 ambulans aracı, 1.500 müdahale istasyonu var. Birçok yörede kış şartlarında hastanelere ulaşım mümkün olmuyorken, şimdilerde 132 kar paletli ambulans, 18 helikopter, 2 uçak, 4 deniz ambulansı ilk defa kar-kış demeden hizmet veriyor. Kaliteli sağlık hizmeti için nitelikli personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 145 bin yeni personel atandı. Yeni atama ve nakil yönetmeliği ile personelin ülke içinde dengesiz dağılım sorunu çözüldü. Adil bir dağıtım için şeffaf kura yöntemleri uygulandı. Kişi başına düşen uzman hekim sayısı 2002 yılında 3.571 kişiye 1 hekim iken, 2010 yılında 2.820 kişiye 1 hekim oldu. 2002 yılında Ağız ve Diş Merkezi sayısı 14 iken bu rakam şimdilerde 130’a yaklaştı.”

“Hastalar doktor peşinde koşmuyor”

Doktor peşinde koşan hasta devrinin “Tam Gün Hizmet” uygulaması ile son erdiğini hatırlatan AK Parti aday adayı Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu, “Hastane dışında faaliyet gösterme, hastayı özel muayenehaneye yönlendirme, dışarıdan tahlil, görüntüleme ve benzeri ekstra masraflar çıkarma, hastane dışında işini halletme uygulamalarına ‘Dur’ denildi. Şimdi vatandaşlar, hastanede yanı başında doktoruna ulaşıyor, tam gün hizmet ile eksiksiz tam bir sağlık hizmeti alıyor. Kanserle ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele kapsamında kapalı yerlerde tütün ve tütün mamullerinin tüketimi yasaklandı. Türkiye, sigara yasağına dünyaya örnek olacak şekilde büyük destek verdi. Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sayın Başbakanımıza ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a ayrıca bu konuda teşekkürlerimi iletmek isterim” diye konuştu.

Gezici sağlık hizmeti

Sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânları kısıtlı olan vatandaşlara ulaşmak maksadıyla gezici sağlık hizmetlerinin geliştirildiğine değinen Kürkçüoğlu, “Şimdi hamileler, bebekler, sürekli hastalığı olan vatandaşlar bu hizmetler ile sürekli takip ediliyor. Gezici sağlık hizmetleri ile sadece son 4 yılda 13 milyon 300 binden fazla muayene gerçekleştirildi. Aşılamaya 300 milyon TL bütçe ayrıldı, aşılama % 30’lara varan oranda artırıldı. Artık kabakulak, kızamıkçık, menenjit, zatürre ve daha birçok hastalık çocuklara zarar veremiyor. Aile hekimliği uygulaması ile teşhis, tedavi ve sağlık, hastanelerin dışına çıktı. Uygulamaya geçilen 40 ilde 24 milyon hastaya birebir ulaşıldı. Çağımızın en tehlikeli hastalığının teşhisi için 81 ilde 84 kanser tarama ve eğitim merkezi açıldı. 950 bin rahim ağzı ve 1 milyon 250 bin meme kanseri taraması yapıldı” dedi.

Çocuklar unutulmadı

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için yapılan yatırımların en önemli ayaklarından birini geleceğimiz olan çocuklarımız için yapılan yatırımlar ve düzenlemelerin oluşturduğunu kaydeden Yusuf Kürkçüoğlu şunları söyledi: “Çocukların sağlık hizmetine ulaşması ve ücretsiz olarak yararlanması, sağlıklarının korunması ve geliştirilmesi bakımından, her türlü yasal alt yapı ve dayanak Genel Sağlık Sigortası kapsamında düzenlendi. Annesi veya babası sigortalı olsun ya da olmasın her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı garanti altına alındı. Şimdi her çocuk 18 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilk: Türkiye Sağlık Envanteri çıkarıldı. İlçe, il ve bölge düzeyinde sorunlar tespit edildi. 7 yılda sağlık yatırımları, projelerin öncelik sırasına göre yapılmaya başlandı. En temel hasta haklarından olan “Hekim Seçme Hakkı, Eylül 2004 tarihinde 11 hastane ile başlatıldı. Diğer hastaneler ile Aile Danışma ve Sağlık Merkezleri’nde de aynı uygulamaya geçildi. Sağlık güvencesinden yararlanmak için 90 gün, 120 gün ve 240 gün prim ödeme hesapları yapmak tarihe karıştı. Artık, işbaşı yapan her çiftçi, işçi ve esnafa 30 gün sonra hastaneler kapılarını açıyor. 2002’den sonra sosyal güvenliği olmayan vatandaşlar da acil durumlarda, salgın hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı durumlarında her türlü sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oldu. Sağlıkta KDV % 18’den % 8’e indirildi.”