Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Siyasette dürüstlük ve samimiyet önemli
07 Nisan 2011 - Perþembe 00:38

 

Siyasette dürüstlük ve samimiyetin önemli olduÄŸuna dikkat çeken AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “Siyasetçi dürüst ve güvenilir olmalı” dedi.

Haziran 2001’de yapılacak olan Genel Seçimler öncesi AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, neden siyasete atılmak istediÄŸinden partisinin fikir ve düÅŸüncelerine kadar sorularımızı cevaplandırdı.

Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu kimdir?

1971 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdum. Ä°lk, orta ve lise tahsilimi Åžanlıurfa’da tamamladıktan sonra Ä°stanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldum. Üniversite ile birlikte baÅŸlayan profesyonel gazeteciliÄŸi 20 yıl sürdürdüm. Mezun olduktan sonra Eczanemi Åžanlıurfa’da açtım. “Urfa dışında olduÄŸunuz sürede bir gün bile Urfa aklınızdan çıktı mı” derseniz size bütün içtenliÄŸimle ‘hayır’ derim. Çıkmadı derim. Memleketimi çok seviyorum. Ä°stanbul’a yerleÅŸtikten sonra üniversite ile birlikte Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdüm. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu KöÅŸesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçtim. Burada bir süre editörlük görevinde bulundum. 1997 yılında Haber MüdürlüÄŸü ve Haberler KoordinatörlüÄŸü’ne getirildim. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü görevini üstlendim. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberim yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürlüÄŸüne getirildim. 3 dönemdir de Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi’ni sürdürüyorum. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Åžanlıurfa Eczacı Odası üyesiyim.

Neden milletvekili olmak istiyorsunuz?

Bu yola çıkma amacım; memleketime hizmet etmek. Milletvekili de olmadan hizmet edebilirsiniz ama bir yere kadar. GördüÄŸünüz eksiklikleri ortadan kaldırmak normal bir vatandaÅŸ olarak imkânsız. Bir de bu eksikliklerin hiç giderilmediÄŸini gördüÄŸünüzde ise bu yola çıkma isteÄŸiniz daha da artıyor. Åžanlıurfa’nın eksikliÄŸini yaÅŸadığı vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸini saÄŸlayarak Åžanlıurfalı hemÅŸehrilerimin memleketleri için istediklerini yapmak beni mutlu edecektir. Åžanlıurfa çok önemli potansiyellere sahip. Tarım, tarih, turizm bunlardan sadece birkaçı. Åžanlıurfa’nın ileri noktalara gelmesi için çalışarak, istihdamı artırıcı yatırımların yapılmasına katkı saÄŸlamak en büyük arzumdur. Ülkemizin, memleketimizin geliÅŸimine bir nebze olsun katkı sunabilirsem ne mutlu bana.

Neden AK Parti?

GörüÅŸ, inanç ve fikirlerim AK Parti ile uyuÅŸtuÄŸu için bu partiyi tercih ettim. KurulduÄŸu günden bu yana desteklediÄŸim, baÅŸta BaÅŸbakanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan olmak üzere yönetim kadrosuna inandığım için AK Parti. AK Parti’de görev almak, memleketim için milletim için kafa yormak benim için bir ÅŸereftir.

Kaç dönem vekillik yapmayı düÅŸünüyorsunuz?

AK Parti’nin tüzüÄŸüne göre bir milletvekili en fazla 3 dönem milletvekilliÄŸi yapabilir. Genel

BaÅŸkanımızın teveccühleri doÄŸrultusunda listeye girip milletvekili olursam Åžanlıurfa’nın sorunlarının çözümünde, yatırımların ilimize gelmesinde etkin rol oynamak istiyorum. Åžanlıurfa, geliÅŸmiÅŸ modern bir il olduktan sonra, yatırımlar ardı ardına geldikten sonra halkımızın istekleri doÄŸrultusunda tekrar aday olup olmayacağıma karar verebilirim.

Åžanlıurfa’nın öncelikli sorunları ve kalkınmadaki esas amacı ne olmalıdır?

Åžanlıurfa’nın en büyük sorunlarından bir tanesi iÅŸsizlik. Ama iÅŸsizlikle ilgili mücadeleyi yerel bazda düÅŸünmemek gerek. Hükümetin çalışmaları arasındaki bir konu. Ve iyi de mesafe alındı. Urfa’daki iÅŸsizlik sorunu tarım ağırlıklı bir il olmamızdan kaynaklanıyor. Sanayimiz fazla olmadığındandır bütün sorunlar. Åžanlıurfalı iÅŸadamlarımızın sanayiye ağırlık vermeleri gerekiyor. Yeni fabrikaların açılması lazım. Yatırımcının önünün açılması için ilgililerin elinden geleni yapması lazım. Mücadeleler bu minval üzerine olmalıdır. Urfa’nın büyük bir turizm potansiyeli var. Bunu iyi kullanmamız lazım. Birçok medeniyetin yaÅŸamış olduÄŸu 13 bin yıllık bir ÅŸehir. Ä°nanç turizmi açısından önemi büyük. Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra dördüncü büyük inanç diyarı. Urfa, turizmde büyük iÅŸler yapabilir. Büyük avantajları var. Yöneticilerimiz ve turizm yatırımcıları bu fırsatı iyi deÄŸerlendirmeli. Bir diÄŸer avantajımız GAP Projesi. Yatırımların tamamlanabilmesi için çalışılıyor. GAP’ın tamamlanması bölge halkına refah getirecektir. GAP’ın biran evvel tamamlanabilmesi için çalışacağım. Birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanması birçok sorunun çözümüne ön ayak olacaktır.

Vekil olduÄŸunuz takdirde Åžanlıurfa’daki ticari faaliyetlerinize ara verecek misiniz?

KürkçüoÄŸlu Ailesi olarak ticaretin dışında bir aileyiz. Eczanem ile uÄŸraşıyorum sadece. Eczanem devam edecek. Ama birinci derece yakınlarımın ticaretle uÄŸraÅŸmayacağı konusunda size söz verebilirim.

Vekil olduğunuz zaman halk sizi nerede bulacak? Size nasıl ulaşacak?

Åžimdi arkadaÅŸlarım, dostlarım, hemÅŸehrilerim beni nasıl buluyorsa, Milletvekili olduÄŸumda da öyle bulacaktır. Cep telefonlarım deÄŸiÅŸmeyecek. Her telefona cevap vereceÄŸim, bana ulaÅŸtırılan her sorunu çözmeye çalışacağım. Gazeteniz aracılığıyla hemÅŸehrilerimin bilmesini isterim ki Yusuf KürkçüoÄŸlu sizden biri ve aynen öyle de kalacak. Elimden geldiÄŸi kadar hemÅŸehrilerimle, Sivil Toplum KuruluÅŸları (STK) ile bir araya geleceÄŸim. Öyle 2-3 ayda bir Åžanlıurfa’ya gelmeyeceÄŸim. Sık sık geleceÄŸime söz veriyorum. Öyle arkasında onlarca insan ile çarşıda dolaÅŸmayacağım. Tek başıma esnaf ziyaretleri yapacağım, STK’lara tek başıma gideceÄŸim. Havaalanlarında davullu-zurnalı karşılamalar olmayacak. Kısacası Åžanlıurfalılar bana kolay ulaÅŸacaklar. Aramızda engeller olmayacak. Meclisteki odam tüm hemÅŸehrilerime açık olacak.

Åžanlıurfa’nın menfaatleri söz konusu olduÄŸu zaman ve partinizle bu konuda ters düÅŸerseniz partinizden vazgeçer misiniz?

Åžanlıurfa’nın menfaatleri ile ilgili AK Parti ile hiçbir zaman ters düÅŸülmemiÅŸtir. Bundan sonra da ters düÅŸülmez. AK Parti’nin temel felsefesi hizmet olduÄŸu için Åžanlıurfa’nın beklediÄŸi hizmetler AK Parti iktidarı tarafından saÄŸlanacaktır. Ne Åžanlıurfam’dan vazgeçerim ne AK Parti’den. Milletvekilinin görevi memleketi ile partisi arasındaki diyalogu iyi kurmaktır. Bunu yapamayacaksak bu iÅŸe zaten baÅŸ koymazdık.

Vekil olursanız alacağınız ilk maaşı bir hayır kurumuna bağışlar mısınız?

Bir deÄŸil birden fazla hayır kurumuna ve özellikle eÄŸitim alanında bağış yapmak istiyorum. Bu arada Åžanlıurfaspor’u da unutmayacağım.

Partiniz sizi aday listesine almaz ise partinize küser misiniz?

Ben hayatımda kimse ile küsmüÅŸ bir insan deÄŸilim. Küsülü olduÄŸum hiç kimse yoktur. Bizim sevgimiz mezara kadardır. Onun için ne BaÅŸbakanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a ne de Parti yetkililerine küsmek gibi bir davranış bana yakışmaz.

Seçmenlerinize neler söylemek istersiniz?

Hayatta idealleri için yaÅŸayan, boÄŸazından tek kuruÅŸ haram geçmeyen, öldükten sonra tabutumun altına girecek dostlarımın sayısını çoÄŸaltmak, onların hayır dualarını almak için çalışan bir kiÅŸiyim. Åžanlıurfa’ya hizmet edecek, sorunlarına çözüm olacak, halkla iç içe olacak, AK Parti’yi Åžanlıurfa’da ve Türkiye’de en iyi ÅŸekilde temsil edecek biri olduÄŸuma inanıyorum. Amacım gönül birliÄŸi yaptığım partime ve çok sevdiÄŸim memleketime hizmettir. Bu hizmeti yapabilmem için hemÅŸehrilerimin desteÄŸine ve duasına ihtiyacım vardır. Desteklerini ve dualarını benden esirgemesinler.