Özgeçmiş
Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu 1972 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Şanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. İstanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da İhlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında İhlas Dergi Grubu’nun Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı işleri ve haber müdürü olarak göreve başladı.
Kürkçüoğlu’ndan Marka Şehir sözü
02 Nisan 2011 - Cuma 12:04

Milletvekili seçilmesi halinde kültür, turizm, sağlık, eğitim ve tarım alanlarında Şanlıurfa’yı hak ettiği yere getirmek için çalışacağını söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu, Şanlıurfa’nın Marka Şehir olabilmesi için kültür ve turizm alanında yapacağı işleri ilk etapta 10 madde altında topladı. Şanlıurfa’nın 12.000 yıldan beri iskân edilen dünyanın en eski şehri olduğunu hatırlatan Kürkçüoğlu, “Şanlıurfa, 12.000 yıl öncesine ait dünyanın en eski kültür merkezlerinin yer aldığı, ilk mimarinin ve ilk tarımın yapıldığı uygarlıklar şehri. Göbeklitepe ve Soğmatar gibi dünyanın en eski kültür merkezlerinin bulunduğu, İbrahim Peygamber’in doğduğu, Musa Peygamber, Şuayb Peygamber, Yakup Peygamber, Eyyüp Peygamber ve Elyesa’ Peygamber’in yaşadığı, İsa Peygamber’in kutsadığı, dünya inanç turizminin önemli bir merkez şehri. Harran, Şuayb Şehri, Soğmatar gibi ören yerleri ve Tarihi evlerinin, hanlarının, çarşılarının oluşturduğu tarihi mimari dokusu ile ünlü Müze Şehir. İsot’un lezzet verdiği çiğköfte, mırra (acı kahve) ve geleneksel yemeklerin Hazreti İbrahim’den gelen konukseverlikle konuklara sunulduğu, geleneksel el sanatlarının yaşatıldığı, müziğin Sıra Geceleri’nde yaşamla iç içe olduğu, Atatürk Barajı’nın dünyaya bereket dağıttığı bir şehir” dedi.

 

10 önemli iş

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf Kürkçüoğlu, kültür ve turizm alanında yapacağı faaliyetleri 10 madde de şöyle özetledi: “1. Şehrimizin kimliği olan tarihi yapılarımızın restorasyonuna önem verilerek ata yadigârı bu eserlerimizin turizme kazandırılmasına çalışılacaktır.

2. Tarihi Urfa evleri mahalle ve ada ölçeğinde (Yorgancı Sokak adası-Ellisekiz Meydanı gibi) restore edilerek turizme kazandırılacaktır.

3. Şanlıurfa’ya yapılması planlanan Kültür Merkezi’nin tiyatro salonu-sinema-konser salonu-kütüphane-el sanatları araştırma ve geliştirme merkezi-sanat galerileri-kent belleği v.b. unsurları ihtiva edecek biçimde 12.000 yıllık zengin kültürümüze yakışır biçimde yapılması sağlanacaktır.

4. Haleplibahçe’ye yapılması planlanan Arkeoloji Müzesi’nin Türkiye’nin en büyük müzelerinden olması için gayret gösterilecektir. Zira Şanlıurfa Dünya’da en fazla arkeolojik kazı yapılan iller arasındadır. Şanlıurfa Müzesi 76.000 eseri ile Türkiye’nin beşinci zengin müzesidir. İleride yapılacak arkeolojik kazılar da düşünüldüğünde Urfa müzesi Türkiye’nin en büyük müzelerinden biri olmayı hak etmektedir.

5. İlimizin en önemli turizm güzergahlarından olan Harran-Soğmatar güzergahındaki Harran-Bazda mağaraları-Han e-lBa’rür Kervansarayı-Şuaybşehri harabeleri ve Soğmatar’da turistlerin sosyal ihtiyaçlarını sağlayacak tesislerin yapılmasına sağlanacaktır. Bu güzergahın yolu şehirlerarası karayolu standardına getirilecektir.

6. Urfa turizminin can damarlarından olan Harran, içerisinde yaşayan insanların da benimseyeceği bir proje ile beton yapılardan arındırılıp, konik kubbeli evleri restore edilerek İtalya’nın Alberobello Bölgesindeki “Turilli Evleri” örneğinde olduğu gibi turizme kazandırılacaktır.

7. Harran’ın ve Göbeklitepe’nin UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

8. Saklı kalmış bir turizm cenneti olan Halfeti ilçemizin tüm tarihi evleri restore edilerek turizme kazandırılacak ve ilçe halkımız turizmden hak ettiği payı alacaktır.

9. Harran Üniversitesi’nin Arkeoloji Bölümünün planlayacağı arkeolojik kazılara tam destek verilerek toprak altındaki kültür zenginliğimizin açığa çıkarılması sağlanacaktır.

10. İlimizin tanıtılmasına katkı sağlayacak belgesel filmler, kitap ve benzeri yayınlara destek verilecektir.”