Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
STK’lardan Kürkçüoğlu’na destek
28 Mart 2011 - Perþembe 17:09

AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu’na Sivil Toplum KuruluÅŸları’nın desteÄŸi sürüyor. Ä°stanbul’daki Ceylanpınar YardımlaÅŸma Dayanışma ve Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Tapucu’yu ziyaret eden AK Parti Åžanlıurfa Aday Adayı Yusuf KürkçüoÄŸlu, Tapucu ile bir süre sohbet etti. Ä°stanbul Åžanlıurfa Ä°l ve Ä°lçe Dernekleri Çalışma Platformu SekreterliÄŸi’ni de yürüten Mehmet Tapucu, KürkçüoÄŸlu’nun ziyaretinden memnun olduÄŸunu belirtti. KürkçüoÄŸlu’nu uzun yıllardır tanıdığını, memleketini seven, çalışkan, dürüst ve idealist bir insan olduÄŸunu söyleyen Tapucu, “Yusuf Bey, Åžanlıurfa Sevdalısı bir arkadaşımız. Åžanlıurfa’nın sorunlarını yıllardır her platformda dile getiren ve çözüm yolları üreten bir hemÅŸehrimiz. Çıktığı bu ulvi yolda kendisine baÅŸarılar dilerim. Muvaffak olacağına da eminim. Tüm desteÄŸimiz kendisiyledir” dedi.

 

STK’ların önemi büyük

Sivil Toplum KuruluÅŸları’nın (STK) bir ÅŸehrin problemlerinin çözüme kavuÅŸturulmasında, geliÅŸmesinde önemli rolleri bulunduÄŸunu ifade eden AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Ceylanpınar DerneÄŸi’nin Ä°stanbul’daki faaliyetlerini yıllardır yakından takip ettiÄŸini belirtti. 1998 yılında kurulan ve bugüne kadar Ä°stanbul’daki Ceylanpınarlıları bir araya getiren Ceylanpınar Dernek BaÅŸkanı Mehmet Tapucu’nun her zaman hemÅŸehrilerinin yanında olduÄŸunu anlatan KürkçüoÄŸlu, “Sayın Tapucu’nun yaptığı çalışmalar takdire ÅŸayandır. Ä°stanbul gibi 15 milyon nüfusa sahip bir metropolde hemÅŸehrilerini bir araya getirip birlik ve beraberliÄŸi saÄŸlayan Mehmet Tapucu’yu kutlarım. Ä°stanbul’daki dernekler her zaman Åžanlıurfalıların yanında olmuÅŸtur. Milletvekili olmam halinde tüm derneklerimizle irtibat halinde olacağım. Onlarla birlikte Åžanlıurfamızın sorunlarını çözeceÄŸim. STK’larla sürekli diyalog içerisinde olacağım. Ayrıca Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere diÄŸer ÅŸehirlerimizdeki hemÅŸehrilerimin bana karşı gösterdiÄŸi yakınlığa, ilgi ve alakaya da teÅŸekkür ederim” diye konuÅŸtu.