Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Vekil-vatandaş birlikteliğini sağlayacağım
15 Mart 2011 - Çarþamba 02:25

AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili A. Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa Bölge Temsilcisi Abdulhamit Kaya’yı ziyaret etti. Uzun yıllar Türkiye Gazetesi’nin çeÅŸitli kademelerinde görev yapan ve 1991 yılında Åžanlıurfa’da Abdülhamit Kaya ile birlikte çalışan AK Parti A. Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Kaya ile Åžanlıurfa’nın sorunlarını ve secim sürecini konuÅŸtu. Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. KürkçüoÄŸlu, Türkiye Gazetesi’nin hayatında önemli bir rol oynadığını söyledi. Türkiye Gazetesi’nde 14 yıl çalışan KürkçüoÄŸlu, bu sürenin hayatının en önemli yılları olduÄŸunu ifade etti. Türkiye gazetesinde önemli dostluklar edindiÄŸini belirten KürkçüoÄŸlu, Türkiye Gazetesi’nin adeta bir okul olduÄŸunu söyledi. Åžanlıurfa ile ilgili önemli düÅŸünceleri olduÄŸunu anlatan KürkçüoÄŸlu, “Beni aday adayı olmaya sevk eden ÅŸey içimde olan memleket sevgisi, Türkiye sevgisi ve bugün bize yaÅŸanılır bir ülke sunan AK Parti sevgisidir. Hayatta idealleri için yaÅŸayan, boÄŸazından tek kuruÅŸ haram geçmeyen, öldükten sonra tabutumun altına girecek dostlarımın sayısını çoÄŸaltmak, onların hayır dualarını almak için çalışan bir kiÅŸiyim. Åžanlıurfa’da tanınan ve sevilen bir aile olan KürkçüoÄŸlu ailesi’ne mensubum. Ä°smimiz hiçbir olaya karışmamış, ticaretle hiçbir ilgisi olmayan bir aileyiz. Åžanlıurfa’ya hizmet edecek, sorunlarına çözüm olacak, halkla iç içe olacak, AK Parti’yi Åžanlıurfa’da ve Türkiye’de en iyi ÅŸekilde temsil edecek biri olduÄŸuma inanıyorum. Amacım gönül birliÄŸi yaptığım partime ve çok sevdiÄŸim memleketime hizmettir” dedi.

Vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸi

Åžanlıurfa’nın eksikliÄŸini yaÅŸadığı vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸini saÄŸlama düÅŸüncesinde olduÄŸunun altını çizen KürkçüoÄŸlu ÅŸöyle konuÅŸtu: “Åžahsımın gayesi; eÄŸitim, saÄŸlık, kültür-turizm ve sanayi alanında Åžanlıurfa’nın ileri noktalara gelmesi için çalışarak istihdamı artırıcı yatırımların yapılmasını saÄŸlamak olacaktır. Üç dönemdir de Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸini sürdürmekteyim. Sigara, alkol, uyuÅŸturucu ve diÄŸer bağımlılık yapan maddelere karşı mücadelemizi en üst düzeyde sürdürmek için inanç birliÄŸi yapmış yönetim kurulu üyelerimizle yoÄŸun bir çalışma içerisindeyiz. Bu mücadelemizi daha da güçlendirmek, YeÅŸilay’ı bölgede etkin hale getirmek, YeÅŸilay’ın bir temsilcisi olarak mecliste olmak ayrı bir duygu olsa gerek.” Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa Bölge Temsilcisi Abdulhamit Kaya da, AK Parti A. Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu’nu kutlayarak, “Yusuf Bey ile 20 yılı aÅŸkın bir süredir tanışırız. Kendisi Åžanlıurfa Sevdalısı bir kiÅŸidir. Milletvekili olursa Åžanlıurfa adına önemli iÅŸlere imza atacağına gönülden inanıyorum” dedi. Kaya, önümüzdeki seçim sürecinin Türkiye açısından önemine vurgu yaparak, bu süreçte özellikle Åžanlıurfa’nın duyarlılığının çok önemli olduÄŸunu söyledi.