Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Gücümü Urfa'ya harcayacağım
16 Þubat 2011 - Pazartesi 20:59

Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, AK Parti Åžanlıurfa’dan aday adaylığını açıkladı. Uzun yıllar gazetecilik yapan Ecz. KürkçüoÄŸlu, yaptığı açıklamada, amacının Åžanlıurfa’ya hizmet etmek olduÄŸunu söyledi. KürkçüoÄŸlu, “GörüÅŸ, inanç ve fikirlerim AK Parti ile uyuÅŸtuÄŸu için bu partiyi tercih ettim” dedi.

Ä°lkhaber Gazetesi Åžanlıurfa Temsilcisi Sedat Atilla’yı ziyaret eden KürkçüoÄŸlu, Milletvekili adayı seçilmesi halinde Åžanlıurfa’nın layık olduÄŸu yere gelebilmesi için var gücüyle çalışacağını ifade etti. Temsilcimiz Sedat Atilla ile sohbet eden Yusuf KürkçüoÄŸlu, “Partimizin her türlü kararına saygılıyım. Benim tek gayem memleketimin layık olduÄŸu hizmetlere biran evvel kavuÅŸmasını saÄŸlamak olacaktır. Listeye girsem de girmesem de GAP’ın baÅŸkenti olan Åžanlıurfamıza hizmet etmek için elimden gelen tüm çabayı göstereceÄŸim. Åžanlıurfa’nın eksikliÄŸinı yaÅŸadığı vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸini saÄŸlama düÅŸüncesinde olan ÅŸahsımın gayesi; eÄŸitim, saÄŸlık, kültür-turizm ve sanayi alanında Åžanlıurfa’nın ileri noktalara gelmesi için çalışarak istihdamı artırıcı yatırımların yapılmasını saÄŸlamak olacaktır. Ä°çerisinden geçtiÄŸimiz bu zorlu dönemde, benim gibi düÅŸünen büyüklerimizle bir arada olup, ülkemizin, memleketimizin geliÅŸimine katkı sunmak en büyük arzumdur” diye konuÅŸtu. Åžanlıurfa’ya hizmetlerin gelebilmesi ve yarım kalan yatırımların biran evvel tamamlanabilmesi, yeni bir Anayasa’nın yapılabilmesi için AK Parti’nin tekrar iktidara gelmesi gerektiÄŸinin altını çizen Ecz. KürkçüoÄŸlu, “Åžanlıurfalı hemÅŸehrilerimin ve tüm vatandaÅŸlarımızın AK Parti’yi tekrar destekleyerek iktidara getireceklerine gönülden inanıyorum. Bu inanç ve azim ile aÅŸamayacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.

Siyaset Okulu Mezunu

2005-2006 yılında BahçeÅŸehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu bünyesinde kurulan “Siyaset Okulu 2”den mezun olan Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “Siyasete aslında 2007 yılındaki seçimler için hazırlanmıştım ama kısmet olmadı. Siyaset Okulu o dönemde yeni fikirlerin oluÅŸmasına katkıda bulunmuÅŸtur. Ben çok ÅŸey öÄŸrendiÄŸim inancındayım. Ä°nÅŸallah 2011 seçimlerinde Åžanlıurfamı Meclis’te temsil ederim” diye konuÅŸtu. Uzun yıllar profesyonel gazetecilik yapan KürkçüoÄŸlu sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Gazeteci halkın yararına olan haberleri, halkın yararını gözeten haberleri onlara bildirmekle görevli kiÅŸidir. Siyasetçi de halka yararlı olmak için çalışan birisidir. Her iki mesleÄŸin de ortak yönleri var. Burada halka hizmet en önemli ortak yön. 20 yılı aÅŸkın bir süre gazetecilik yapan biri olarak ülkeme, memleketime, insanlarımıza hizmet yönünden daha faydalı olabilmek için A. Adaylığına baÅŸvurdum. Memlekete millete hizmet etmek boynumun borcudur. Bu ister siyasetle olsun, ister siyaset dışında olsun. Bizim idealimiz budur”.