Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Sorunlara kafa yoracağım
13 Þubat 2011 - Pazartesi 01:56

GeçtiÄŸimiz hafta Åžanlıurfa AK Parti’den A. Adaylığını açıklayan Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Reha Medya Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Recai Ayhan’ı ziyaret etti. Reha Medya Grubu’nun bünyesinde bulundurduÄŸu 4 gazete ile Åžanlıurfa medyasında önemli bir yeri olduÄŸunu ifade eden KürkçüoÄŸlu, 20 yılı aÅŸkın bir süredir tanıştığı Recai Ayhan ile sıcak bir sohbet gerçekleÅŸtirdi. KürkçüoÄŸlu’nun Milletvekili A. Adayı olmasını yürekten kutladığını belirten Ayhan, “KürkçüoÄŸlu Ailesi Åžanlıurfa’nın sevilen, sayılan bir Ailesi. Åžanlıurfa için çalışan, yürekleri Åžanlıurfa sevgisi ile dolu olan bir Aile. Yusuf KürkçüoÄŸlu içinde Åžanlıurfa sevgisi olan idealist bir arkadaşımız. Kendisini öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ederim. Siyasette de önemli görevler ifa edeceÄŸine gönülden inanıyorum” dedi.

 “Kafa yormak gerekli”

 KürkçüoÄŸlu da yaptığı açıklamada; amacının Åžanlıurfa’ya daha fazla hizmetin gelebilmesini saÄŸlamak olduÄŸunun altını çizdi. Aday olup Milletvekili seçilmesi halinde gecesini gündüzüne katarak Åžanlıurfa’nın modern bir ÅŸehir olması, eÄŸitim sorunlarının giderilmesi, iÅŸsizlik sorunlarının azaltılması, kültür ve turizm ÅŸehri olunması yönünde giriÅŸimlerde bulunacağını anlatan KürkçüoÄŸlu, “Åžanlıurfa’nın giderilemeyecek hiçbir sorunu yok. Her sorunun bir çözümü vardır. Yeter ki bu sorunlarla ilgilenilsin. Bu sorunlara kafa yorulsun” diye konuÅŸtu.

 Recai Ayhan’ı kutladı

 YeÅŸilay Yönetim Kurulu üyesi de olan Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Recai Ayhan’ın iki ay önce sigara bıraktığını öÄŸrenince YeÅŸilay’ın faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Ayhan’ı sigarayı bıraktığı için tebrik eden KürkçüoÄŸlu, “Sigara, alkol, uyuÅŸturucu ve diÄŸer bağımlılık yapan maddelere karşı mücadelemizi en üst düzeyde sürdürmek için inanç birliÄŸi yapmış yönetim kurulu üyelerimizle, yoÄŸun bir çalışma içerisindeyiz. Bu mücadelemizi daha da güçlendirmek, YeÅŸilay’ı tüm Türkiye’de olduÄŸu gibi GüneydoÄŸu’da da etkin hale getirmek için çalışıyoruz. BaÅŸbakanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan YeÅŸilay’a büyük önem veriyor. Her ÅŸey ülkenin geliÅŸmesi ve gençlerin yarınları için” diye konuÅŸtu.

 YeÅŸilay Kentleri OluÅŸturacağız

 YeÅŸilay’ı kurumsal olarak güçlendirmeye, imkânlarını artırmaya çalıştıklarını ifade eden KürkçüoÄŸlu, “Kamu ve yerel yöneticilerle görüÅŸüp YeÅŸilay Kentleri, YeÅŸilay ilçeleri ve YeÅŸilay Siteleri oluÅŸturacağız. Bütün ÅŸehirleri bu mücadele için özendirecek çalışmalar yapacağız” dedi. Belediyelerin sosyal sorumluluk anlamında yaptığı projelerde de yer alacaklarını anlatan KürkçüoÄŸlu ÅŸunları söyledi: “Çocukları ve gençleri farklı alanlara yönlendirerek, enerjilerini spor, sanat, kültürel etkinliklerde harcamalarını ve temiz çevrelerde yetiÅŸmelerini saÄŸlamaya gayret edeceÄŸiz. Daha sonra okullar baÅŸta olmak üzere, çocuklar ve gençlere yönelik çalışmalarımızı artıracağız. Medya, aile, eÄŸitimcilerle ortak çalışmalarımız olacak. TV programları, belgeseller çekilecek. Özetle YeÅŸilaycı olmak bir prestij sembolü olacak”. 2006 yılında YeÅŸilay Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi’ne seçilen KürkçüoÄŸlu, üç dönemdir Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸini ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürmekte.