Özgeçmiş
Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ä°stanbul Ãœniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptı. Ä°stanbul’da Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdü. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu Köşesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçti. Burada bir süre editörlük görevinde bulundu. 1997 yılında Haber Müdürlüğü ve Haberler Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri Müdürlüğü görevini üstlendi. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberi yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürü olarak göreve baÅŸladı.
Memleketime hizmet borcum var
24 Mart 2011 - Perþembe 00:16

 

AK Parti A. Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, Åžanlıurfa’nın yıllardır özlemini çektiÄŸi vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸini saÄŸlayarak Åžanlıurfa’yı en kısa sürede Marka Åžehir haline getireceÄŸini söyledi.

AK Parti Åžanlıurfa’dan A. Adaylığını açıkladığı günden buyana kendisine karşı gösterilen ilgiden ve teveccühten dolayı mutlu olduÄŸunu söyleyen Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu, “Åžanlıurfalı hemÅŸehrilerime ÅŸükranlarımı iletmek istiyorum. Hayal ettiÄŸimin üzerinde bir destek görmek beni ziyadesiyle sevindirdi” dedi. “Menfaat için deÄŸil ideallerim için varım” diyen AK Parti A. Adayı Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu sorularımızı cevaplandırdı.

KürkçüoÄŸlu ailesini Åžanlıurfalılar çok iyi tanır. Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

KürkçüoÄŸlu ailesi 500 yıla yakın bir zamandır bu topraklarda yaşıyor. Ä°lk Belediye BaÅŸkanı, Ä°lk milletvekili bu aileden çıkmıştır. Hep Urfa için çalışmışlardır. Ecz. Yusuf KürkçüoÄŸlu da bu ailenin fertlerinden sadece birisi. Üniversiteyi kazandıktan sonra Urfa’dan ayrılarak Ä°stanbul’a yerleÅŸtim. Mezun olduktan sonra Eczanemi Åžanlıurfa’da açtım. ‘Bir gün bile Urfa aklınızdan çıktı mı’ derseniz size bütün içtenliÄŸimle ‘hayır’ derim. Çıkmadı derim. Memleketimi çok seviyorum. ÖzgeçmiÅŸim ÅŸöyle: 1972 yılında Åžanlıurfa’da doÄŸdum. Ä°lk, orta ve lise tahsilimi burada tamamladım. Ä°stanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldum. 1990-1991 yılları arasında Türkiye Gazetesi Åžanlıurfa muhabiri olarak 9 ay görev yaptım. Ä°stanbul’a yerleÅŸtikten sonra üniversite ile birlikte Türkiye Gazetesi Yurt Haberler Servisi’ndeki editörlük görevini sürdürdüm. 1993 yılında Ä°hlas Haber Ajansı’nda editörlük, 1994 yılında Türkiye Gazetesi Okuyucu KöÅŸesi’nde yönetmen yardımcılığı, 1995-1996 yılında Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabirlik, Mayıs 1996’da Ä°hlas Dergi Grubu’na geçtim. Burada bir süre editörlük görevinde bulundum. 1997 yılında Haber MüdürlüÄŸü ve Haberler KoordinatörlüÄŸü’ne getirildim. 2000 yılında Ä°hlas Dergi Grubu’nun Yazı Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü görevini üstlendim. 1991-2001 yılları arasında Türkiye Gazetesi’nde birçok haberim yayınlandı. 2004 yılında Plus Medya’da sorumlu yazı iÅŸleri ve haber müdürlüÄŸüne getirildim. 1991-2009 yılları arasında Åžanlıurfa’da yayınlanmakta olan YenidoÄŸuÅŸ, Atılım, Yeniden DoÄŸuÅŸ, Hayat, Bizim, GAP Gündemi, Åžanlıurfa Olay ve Sembol gazetelerinde çok sayıda köÅŸe yazım yayınlandı. 2011 yılına kadar Sarı Basın kartı taşıdım. KöÅŸe yazılarım halen; www.urfapress.net, www.sanliurfasembol.com, www.urfahayat.com, www.habergap.com, www.urfa1.com, www.medikalplus.com internet sitelerinde ve Åžanlıurfa’da günlük olarak neÅŸredilen Sembol, Akdeniz ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi’ne hitap eden günlük Ä°lkhaber gazetesi ve Ä°stanbul’da yayınlanan GAP haber gazetelerinde yayınlanmaktadır. 2006 yılında kuruluÅŸunu gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz GAP Haber gazetesinin Genel Yayın YönetmenliÄŸi’ni de 2 yıl sürdürdüm. Halen bu gazetenin danışmanlığını ve www.habergap.com sitesinin yayın danışmanlığını yapıyorum. Eczanem Nisa Åžanlıurfa’da hizmet vermektedir. BahçeÅŸehir Üniversitesi Siyaset ve Liderlik Okulu’nu ise 2006 yılında tamamlayarak sertifika aldım. 2006 yılında ise Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸine seçildim. Bu görevi de halen sürdürüyorum.

YeÅŸilay demiÅŸken buradaki göreviniz neler?

Ben 2006 yılında YeÅŸilay Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi’ne seçildim. Üç dönemdir de Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸini ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürmekteyim. Sigara, alkol, uyuÅŸturucu ve diÄŸer bağımlılık yapan maddelere karşı mücadelemizi en üst düzeyde sürdürmek için inanç birliÄŸi yapmış yönetim kurulu üyelerimizle, yoÄŸun bir çalışma içerisindeyiz. Bu mücadelemizi daha da güçlendirmek, YeÅŸilay’ı tüm Türkiye’de olduÄŸu gibi GüneydoÄŸu’da da etkin hale getirmek için çalışıyoruz. BaÅŸbakanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan YeÅŸilay’a büyük önem veriyor. Yakın bir zamanda yönetim kurulu olarak BaÅŸbakanımızla bir görüÅŸmemiz olacak. Her ÅŸey ülkenin geliÅŸmesi ve gençlerin yarınları için.

Neden siyaset yapmaya karar verdiniz?

Hayatta idealleri için yaÅŸayan, boÄŸazından tek kuruÅŸ haram geçmeyen, öldükten sonra tabutumun altına girecek dostlarımın sayısını çoÄŸaltmak, onların hayır dualarını almak için çalışan bir kiÅŸiyim. Åžanlıurfa AK Parti’den aday adaylığımı açıkladım. Aldığım tepkiler çok olumlu. Åžanlıurfa’da tanınan ve sevilen bir aile olan KürkçüoÄŸlu Ailesi’ne mensubum. Ä°smimiz hiçbir ÅŸaibeye karışmamış, ticaretle hiçbir ilgisi olmayan bir aileyiz. Ailemizden üç ayrı isim yıllarca Åžanlıurfa Belediye BaÅŸkanlığı yapmıştır. Siyasete uzak deÄŸiliz. Siyasetle iç içe olmuÅŸ bir ailenin mensubuyum. Åžanlıurfa’ya hizmet edecek, sorunlarına çözüm olacak, halkla iç içe olacak, AK Parti’yi Åžanlıurfa’da ve Türkiye’de en iyi ÅŸekilde temsil edecek biri olduÄŸuma inanıyorum. Amacım gönül birliÄŸi yaptığım partime ve çok sevdiÄŸim memleketime hizmettir. Bu sebeple aday adaylığımı açıkladım.

Siyasette Åžanlıurfa’nın eksikliÄŸi nedir?

Åžanlıurfa’nın eksikliÄŸi vekil-vatandaÅŸ birlikteliÄŸinin saÄŸlanamaması. Åžahsımın gayesi; eÄŸitim, saÄŸlık, kültür-turizm ve sanayi alanında Åžanlıurfa’nın ileri noktalara gelmesi için çalışarak istihdamı artırıcı yatırımların yapılmasını saÄŸlamak olacaktır. Ä°çerisinden geçtiÄŸimiz bu zorlu dönemde, benim gibi düÅŸünen büyüklerimizle bir arada olup, ülkemizin, memleketimizin geliÅŸimine katkı sunmak en büyük arzumdur. Bunu hemÅŸerilerimle sık sık bir araya gelerek gerçekleÅŸtireceÄŸimize inanıyorum. Bu yoldaki çalışmalarımız siyaset arenasının dışında da devam ediyor.

Urfa’ya bakınca neler görüyorsunuz?

Marka bir ÅŸehir görüyorum. Gençleriyle el birliÄŸi etmiÅŸ, yarınlara koÅŸmak isteyen bir ÅŸehrin özlem duyan insanlarını görüyorum. Modern bir ÅŸehrin ayak seslerini duyuyorum. Ben memleketimle övünüyorum. Belediye tarafından son yıllarda yapılan çalışmalar gerçekten takdire deÄŸer. Ben umutluyum. Urfa’nın yakında, o hep konuÅŸtuÄŸumuz Gaziantep’i geçeceÄŸini tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Bunu yerel yöneticilerimiz de hep söylüyorlar. Urfa kabuÄŸunu kırdı artık. Urfa eski Urfa deÄŸil. Yöneticiler eski yönetici deÄŸil. Kafalar, gönüller daha hür, daha müstakil. Çalışma ÅŸartları daha olgunlaÅŸmış.

Urfa’nın okumuÅŸ, aydın, bilgili birikimli insanları siyasetten niçin uzak duruyor?

OkumuÅŸ, aydın, bilgili birikimli kiÅŸiler tabi ki siyasetle uÄŸraşıyor. Aslında bizim gayemiz siyaset yapan bu bilgili birikimli insanlarımızın sayısını daha da artırmak. Amacımız herkesin siyaset yapmasını saÄŸlamak olmalı. Çünkü, kendisini birçok alanda yetiÅŸtirmiÅŸ hemÅŸehrimiz, büyüÄŸümüz siyaset yapmıyor, siyasetten uzak duruyor. Konuya bu çerçeveden bakarsak bu insanları nasıl siyasete kazandırmalıyızı düÅŸünmeliyiz. Bir arkadaşımla siyaseti konuÅŸuyorduk. Arkadaşım; ‘Ne siyaseti, hiç ilgilenmem. AkÅŸamları ayaklarımı uzatırım, televizyonumu seyrederim, çocuklarımla birlikte. Deli miyim siyaset yapayım. Rahatlık mı batıyor” diyordu. Kendine göre haklı olabilirdi, ama bu memleketin de birçok sorunu vardı. Sen ilgilenmezsen ben ilgilenmezsem bu sorunların altından kim kalkacak deÄŸil mi? Birileri ilgilenecek. Sonra da o birileri neden siyaset yapıyor diye eleÅŸtireceksin? Bu da olmaz. Onun için herkes elinden geldiÄŸi kadar elini taşın altına koymalı. Urfa yarınları olan bir ÅŸehir. Bu ÅŸehri daha yaÅŸanılır kılmak için bütün mücadeleler. “Bu savaÅŸlar, bu at koÅŸturmalar beyhude deÄŸil, biz gönülleri toplu bulundurmak için periÅŸan oluyoruz.” sözü bunun en naif örneÄŸidir. BaÅŸbakanımızın düsturu da budur.

Urfa’da en büyük sorunlardan biri olan iÅŸsizlikle mücadele için siyasetin ve sivil toplum kuruluÅŸlarının üzerine düÅŸen görevi yerine getirdiÄŸine inanıyor musunuz?

Ä°ÅŸsizlikle ilgili mücadeleyi yerel bazda düÅŸünmemek gerek. Hükümetin çalışmaları arasındaki bir konu. Ve iyi de mesafe alındı. Urfa’daki iÅŸsizlik sorunu tarım ağırlıklı bir il olmamızdan kaynaklanıyor. Sanayimiz fazla olmadığındandır bütün sorunlar. Åžanlıurfalı iÅŸadamlarımızın sanayiye ağırlık vermeleri gerekiyor. Yeni fabrikaların açılması lazım. Yatırımcının önünün açılması için ilgililerin elinden geleni yapması lazım. Mücadeleler bu minval üzerine olmalıdır.

Urfa’nın sorunları nasıl çözülür?

Sorun birlik ve beraberliÄŸe az önem verilmesi. Birlik ve beraberlik tam anlamıyla saÄŸlanırsa Urfa’yı kimse tutamaz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bu atasözümüzü süratle uygulamaya geçirmemiz kaçınılmaz artık.

Urfa’nın en avantajlı yönleri nelerdir?

Urfa’nın büyük bir turizm potansiyeli var. Bunu iyi kullanmamız lazım. Birçok medeniyetin yaÅŸamış olduÄŸu 13 bin yıllık bir ÅŸehir. Ä°nanç turizmi açısından önemi büyük. Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra dördüncü büyük inanç diyarı. Urfa, turizmde büyük iÅŸler yapabilir. Büyük avantajları var. Yöneticilerimiz ve turizm yatırımcıları bu fırsatı iyi deÄŸerlendirmeli. Bir diÄŸer avantajımız GAP Projesi. Yatırımların tamamlanabilmesi için çalışılıyor. GAP’ın tamamlanması bölge halkına refah getirecektir. GAP’ın biran evvel tamamlanabilmesi için çalışacağım.

Urfa’da doÄŸup büyümüÅŸ, okul veya iÅŸ için il dışına çıkacak olan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben okul için il dışına çıkmalarını tabi ki tavsiye ederim ama iÅŸ için deÄŸil. Memleketinde iÅŸ bulmasını, iÅŸini kuracaksa da memleketinde kurmasını tavsiye ederim. Ä°stihdam saÄŸlayacaksa memleketindeki iÅŸsizlere iÅŸ imkânı saÄŸlamalarını isterim. Okumaya gidecek gençlere ise; sadece okulu düÅŸünmelerini, zamanında bitirerek bir meslek sahibi olmalarını tavsiye ederim. Hayat çok zor. Bu zamanda bir üniversite bitirememiÅŸsen veya bir mesleÄŸin yoksa iÅŸ bulmak öyle kolay deÄŸil. Ä°ÅŸ bulsan da asgari ücrete talim oluyorsun. Onun için iyi bir üniversite eÄŸitimi, ardından iyi bir iÅŸ ÅŸart. Kalifiye elaman olmakta cabası. Üniversite bittikten sonra da memleketlerine dönebiliyorlarsa ne mutlu onlara.

Urfa medyasını nasıl görüyorsunuz?

Medya’da çok yayının olması bir bakıma kaliteyi ve rekabeti beraberinde getirir. Elinizdeki medyayı halkın yanında bir güç aracı olarak kullanıyorsanız bir problem yok. ‘Nerede hareket orada bereket’ sözünü çok severim. Yayınların artması az da olsa bir istihdam ortamı oluÅŸturuyor. Güçlü bir yerel basın var. Urfa adına olumsuz olan her ÅŸeyi önlemeye muktedirdir.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Åžanlıurfa hepimizin. Gelecek kuÅŸaklara borcumuz var. BaÅŸka Türkiye yok, baÅŸka Urfa yok. Ä°z bırakan olmalıyız. Adımız geçtiÄŸi zaman iyi hatırlanıyor olmak lazım. Arkamızdan konuÅŸulduÄŸunda bıraktığımız hizmetlerin hatırlanması lazım. Onun için yaÅŸanabilir bir Urfa için çalışmalıyız. Tüm çabamız bu yönde olmalı.